miercuri, 21 octombrie 2020

  "PROSTI PAPA"

17 decembrie 2007
Ieri, 16 decembrie, am asistat la înmormântarea actorului Naţionalului “V. Alecsandri” Victor Odagiu, actor indragit si de fiica-mea. A murit nu numai de sărăcie şi abuz de alcool. S-a pierdut de singurătatea în care s-a aflat mulţi ani în şir.
Prima lui soţie, la care Victor a ţinut foarte mult, l-a abandonat acum circa 15 ani, măritându-se cu un american şi emigrând peste ocean. Feciorul Traian, care a rămas cu tata, a apucat pe drumurile drogurilor, ajungand la puşcărie. L-a momentul când Victor a plecat în lumea celor drepţi, mai avea de stat în închisoare încă doi ani şi jumătate din cei cinci anunţaţi de instanţă.

Ieri, mai multă lume care a venit să-şi ia rămas bun de la Victor în holul Teatrului Naţional “V. Alecsandri” a aşteptat până pe la orele 15.00 să fie adus de la puşcăria din Soroca Traian pentru a-l vedea ultima data pe tatăl său, deja în sicriu. A sosit sub convoi şi în cătuşe.

Încă când acesta mai era aşteptat, colega lui Victor Odagiu, actriţa Lidia Noroc-Pânzaru, care acum 40 de zile l-a petrecut pe soţul ei, regizorul Anatol Pânzaru, în ultimul drum, anunţa că Traian a comandat o coroană pe care era scris “Prosti papa!”

Tot ieri, cineva din anturajul teatrului baltean îmi spunea că inainte de a muri Victor, în oraş apăruse fosta lui soţie emigrata in SUA. Mă gândesc că a murit şi de dorul ei, pentru că a ţinut mult la ea şi a iubit-o şi mai mult. Ea însă, se vorbeşte, venişe la altcineva.