joi, 22 octombrie 2020

 

EXPOZITIE CU FOTOGRAFII ARTISTICE DESPRE DISTANTA UNUI PUPIC, INAUGURATA SI LA BALTI

28 noiembrie 2009

Astăzi Rodica îşi inaugurează expoziţia de fotografii artistice „La distanţa unui pupic” în incinta pinacotecii din oraşul natal. E un eveniment mare, totuşi, în viata ei de artist plastic.

La ora când inserez aceste rânduri Rodica este acasă, sosita la Balti inca ieri, şi e în aşteptarea unei prietene de la Chişinău, care zice ea, a ajutat-o mult în organizarea respectivei expoziţii. Prietena urmează s-o ajute şi la Bălţi.

Mai suntem în aşteptare. E ora 10 şi 12 minute. Pentru ora 12.00 este anunţată inaugurarea oficială a expoziţiei. Am plecat spre pinacotecă în trei, fără prietena de la Chisinau, care, se vede, intarzia.

Eram aşteptaţi acolo. A venit mai multă lume la vernisaj: prieteni, rude, cunostinte. A venit şi sora-mea cu Violeta, nopoţica, adică, verişoara Rodicai. Erau prezenti si Eugen Uruşciuc de la DECA-press împreună cu Vitalie Cazacu, directorul agenţiei unde cândva am activat şi eu. A fost şi Valeriu Gorbul cu o reporteriţă de la JurnalTV care au asigurat punerea pe post a unui reportaj TV.